Servis

Servisne usluge

Kiler Auto centar u svojoj ponudi ima veliki broj vrlo bitnih servisnih usluga:

zamena-seta-kvacila

Zamena seta kvačila

Ako je "propao" set kvačila može se desiti da auto ne može da ubaci u brzinu. Nemoguće je menjač ubaciti ni u jedan stepen prenosa, a samim tim nemoguće ga je voziti. Treba na vreme razmišljati i promeniti set kvačila da se ovo ne bi desilo. Na taj način moguće je izbeći dodatne troškove kao što je šlepovanje vozila.

zamena-ulja-i-filtera

Zamena ulja i filtera (mali servis)

Ovo je preduslov za dobar rad motora. Ukoliko se auto vozi a ulje nije menjano jedan duži vremenski period, više nego što je predviđeno (preko 10000 km) ulje gubi viskozitet i može dovesti do trajnog oštećenja celokupnog motora što je ogroman trošak (preko 1000 evra).

remont-alternatora

Remont alternatora i anlasera

Kada je bendiks pri kraju to prouzrokuje „preskakanje“. Ako se u volanu čuje zvuk krckanja, to je znak da treba odmah popraviti anlaser. Ako to ne uradimo auto možda neće moći da startuje. Ako je alternator otišao vozilo počinje da gubi struju i preterano troši akumulator. U jednom momentu će alternator izvući svu struju i auto neće moći da „upali“.

zamena-kablova-i-svecica

Zamena kablova i svećica

Ako su loši kablovi i svećice može se desiti, pogotovo kada je hladnije vreme da oni „ovlaže“ i vozilo počinje da se gasi u toku vožnje. Kada su loše svećice motor nema pravilan rad i nema odgovarajuću snagu, „guši se“, „ne vuče“. Zato bi trebalo prekontrolisati kablove i svećice na 15000-20000 km.

letva-volana

Remont letve volana

Ako je otišla letva volana čuje se krckanje pri motanju volana levo i desno, auto vuče na stranu i nemoguće je centrirati trap.

homokineticki-zglob

Zamena homokinetičkog zgloba

Ako se ne menja može da se desi da auto vuče na pravcu i to utiče na ceo sastav vešanja na automobilu. Zbog toga brže propadne trap i brže se troše gume.

Redovno-odrzavanje-vozila

Važnost redovnog održavanja vozila!

Redovno održavanje vozila važno je zbog naše sopstvene sigurnosti ali i sigurnosti svih ostalih učesnika u saobraćaju. S druge strane mnogo je jeftinije. Ako je auto redovno servisiran na taj način može se dosta uštedeti. Ako se pak oglušimo na razne simptome koje nam auto šalje, to može dovesti do toga da se napravi veća šteta na vozilu. To automatski znači da ćemo više platiti za delove i popravku.

Auto koji nije potpuno ispravan nije siguran za vožnju. Ispravan auto je sklop (sistem) različitih delova koji rade u harmoniji. Ako jedan deo nije ispravan to se odrazi na druge delove i celokupna harmonija se narušava. Zato je bitno redovno održavati vozilo.

veliki-servis

Veliki servis

Veliki servis podrazumeva zamenu svih kaiševa, vodene pumpe, španera i antifriza. Ukoliko se ne uradi na vreme (na 80000 km) može doći do pucanja kaiševa što može dovesti do toga da se mora uraditi generalni remont motora, što je ogroman trošak. Veliki servis često uključuje i mali servis.

zamena-diskova-i-plocica

Zamena pločica i diskova

Ovo je vrlo bitna stvar za bezbednost u vožnji. Ukoliko čujete grebanje ili škripanje dok kočite to je siguran znak da su propali diskovi i (ili) pločice. Bitno je menjati ih na vreme kako bi auto uvek mogao pravovremeno da ukoči u raznim situacijama u saobraćaju, što je vrlo bitno radi sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

bobina

Zamena bobine

Vrlo bitna stvar za pravilan rad motora. Ukoliko su loše razvodna kapa i bobina, motor ne dobija adekvatnu struju i nema pravilan rad. Često se auto gasi, neće da vuče na uzbrdici i ukoliko je vlaga prisutna u vazduhu kada su kišni dani, može se desiti da vas auto ostavi na putu, jer nećete moći da ga startujete. Trebalo bi kontrolisati na 20000 km, ili ako se pojave prethodni simptomi koje smo naveli.

dobos

Zamena sajle ručne kočnice i doboša

Vrlo bitna stvar u celom sistemu kočenja na automobilu, pogotovo ako se auto nalazi na ulici pod nagibom. Tada morate koristiti ručnu kočnicu a ukoliko nisu dobri doboši može se desiti da auto krene na nizbrdici i dovesti do katastrofalnih posledica po vas i druge učesnike u saobraćaju.

generalni-remont-motora

Generalni remont motora

U Kiler Auto centru po povoljnim uslovima može se izvršiti generalni remont benzinskih i dizel motora. Raspolažemo savremenom opremom, kvalitetnom auto dijagnostikom i stručnim kadrom. Jedan od najvažnijih faktora koji produžavaju životni vek motora je redovno održavanje (servisiranje). Redovna zamena ulja, čišćenje nečistoća u motoru i filterima...

senzor-abs

Senzor abs

Kod novijih automobila reguliše prenos sile kočenja na točkove. U različitim situacijama, pogotovo kada je klizav kolovoz, ukoliko senzor abs-a treba da se zameni kao upozorenje upali se lampica. Ukoliko se oglušimo na to upozorenje vozilo može početi da nekontrolisano ubrzava, kompjuteru šalje pogrešne informacije i vozilo krene da spušta i diže obrtaje motora, što je vrlo opasno u vožnji.

poliranje-farova

Poliranje farova

Vrlo bitna stavka za bezbednost u saobraćaju, bez obzira što tako ne izgleda. Vremenom farovi na automobilu matiraju tako da sijalica u faru ne može adekvatno kroz tu matiranu masu da osvetljava put, što prouzrokuje lošiju vidljivost. Postupkom poliranja farova u 95% slučajeva rešava se taj problem i sijalica onda može normalno da osvetljava put, što je vrlo bitno za bezbednost a i estetski auto lepše izgleda.

zamena-i-balansiranje-guma

Zamena i balansiranje guma

Narod lepo kaže: guma glavu čuva . To uopšte nije bez osnova. Izračunato je da lošije gume produžavaju trag kočenja za nekoliko desetina metara, što nam odmah jasno ukazuje koliko je to bitno zbog kočenja i sigurnosti u saobraćaju. Takođe, zakonom je regulisano da od 01. novembra do kraja marta svi učesnici u saobraćaju moraju imati zimske gume na automobilu. Po novom zakonu, takođe je regulisano da u slučaju udesa vlasnik auta koji nema zimske gume automatski se proglašava krivim.

centriranje-trapa

Centriranje trapa

Posle zamene letve volana, kugli ili krajeva spona obavezno se radi centriranje trapa kako bi auto bio u pravcu na putu. Centriranje trapa se sastoji od podešavanja uglova točkova, tako da su oni normalni na podlogu i međusobno paralelni. Rezultat ovog podešavanja je bolja i duža trajnost gume, bolje i preciznije upravljanje vozilom, kao i udobnija vožnja.

zamena-antifriza

Zamena antifriza

Obavezna je u zimskoj sezoni. Ako ne zamenite antifriz na vreme, s obzirom da on ima tačku mržnjenja ispod odgovarajuće temperature, može se desiti da pukne blok motora. Dođe minus, a antifriz nije promenjen, upalite auto i može pući blok motora. Leti se može desiti da auto prokuva ako nemate dovoljno antifriza. Morate ga imati u sistemu i leti i zimi.

zamena-auto-sijalica

Zamena auto sijalica

Obavezno prekontrolišite sijalice, jer ako vam sijalice ne rade opasnost ste za druge učesnike u saobraćaju jer vas neće uočiti ili neće znati vašu nameru ako ne radi migavac. Može doći do sudara ako skrećete a ne radi migavac. Policija će vas odmah kazniti ukoliko vam ne radi signalizacija na vozilu.

zamena-paknova

Zamena paknova

Ovo je važna servisna usluga. Paknovi su deo kočionog sistema zajedno sa dobošem i sajlom ručne. Ukoliko ne zamenite paknove može se desiti da ne radi ručna kočnica, i ne možete s tim proći tehnički pregled. Takođe, vozilo se neće na uzbrdici adekvatno zaustaviti što može biti vrlo ozbiljan problem.

remont-menjaca

Remont menjača

Menjač je vrlo bitna stvar jer vrši funciju prenosa na vozilu. Ukoliko primetite ispod vozila tragove ulja, što može značiti da menjač gubi ulje, obavezno posetite servis. Ne bi trebalo dozvoliti da menjač ostane bez ulja jer to može prouzrokovati ogromne troškove. Može se pokvariti ceo set kvačila ili da u najgorem slučaju ode ceo menjač. Zato je potrebno u određenim vremenskim intervalima prekontrolisati i zameniti ulje u menjaču.

zamena-lezaja-tocka

Zamena ležaja točka

Ako auto bruji u vožnji to je siguran znak da je otišao ležaj točka. Tada se može desiti da auto počne da menja putanju, da vuče u stranu, što je vrlo opasno.

zamena-kugli-i-krajeva-spona

Zamena kugli i krajeva spona

Ovo su vrlo bitni delovi vešanja, odnosno upravljačkog sistema na automobilu. Ukoliko čujete određeno lupanje u toku vožnje, lupanje kada motate volan u stranu ili primetite da točak enormno trese to je vrlo verovatno znak da su dotrajale kugle ili krajevi spona. Ukoliko se oglušite o to upozorenje ili ne obraćate pažnju može vam se desiti da u najgorem slučaju u toku vožnje otpadne točak.

popravka-auto-brava

Popravka svih vrsta auto brava na vozilima

Brave na vozilu i sami znate mogu vas neprijatno iznenaditi u situacijama kada na primer ne možete izaći iz vozila pa morate to uraditi preko suvozačevih vrata. Sve to može da iritira i uzrokuje smanjen komfor u vožnji.

popravka-podizaca-stakala

Popravka podizača stakala

Ukoliko "propadne" podizač stakala može se desiti da u toku vožnje padne prozor i na taj način može da se slomi staklo na prozoru. To može izazvati puno problema u vožnji pogotovo ako je hladnije ili kišno vreme. Isto tako, ako je toplije vreme ne možete otvoriti prozor. Često se ovaj problem može uspešno rešiti reparacijom podizača stakala, kako mehaničkih tako i električnih, što Kiler Auto uspešno rešava.

Dugogodišnje iskustvo u poslovima sa automobilima. Kvalitet i sigurnost. Veliki broj servisnih usluga. Povoljne cene. Sve na jednom mestu.

O nama - Kiler auto centar
Scroll to Top